Powiatowe Święto Ludowe w Dobroniu

8 czerwca 2014 r. powiatowa organizacja Polskiego Stronnictwa Ludowego w Pabianicach zorganizowała Święto Ludowe. W Święto Matki Ziemi jednoczymy się, by oddać jej hołd, podziękować za to co nam daje, modlić się o łaski i owocne plony na nadchodzący rok.
Na tegoroczne Święto Ludowe do Dobronia przyjechali członkowie i sympatycy Ruchu Ludowego z terenu całego powiatu oraz zaproszeni goście i mieszkańcy gminy. Uroczystą defiladę ludową, którą prowadził dowódca uroczystości Mariusz Krulik zdobiły Poczty Sztandarowe organizacji gminnych Polskiego Stronnictwa Ludowego z terenu powiatu, Kół Gospodyń Wiejskich oraz strażaków. Delegacja Ludowców – Prezes ZW PSL w Łodzi, Poseł na Sejm RP Mieczysław Łuczak, Prezes Honorowy ZW PSL w Łodzi Wiesław Stasiak, Prezes ZP PSL Paweł Kania, Wiceprezes ZP PSL Czesław Dzierżawski oraz Prezes ZMG PSL w Pabianicach Zbigniew Stasiak złożyła kwiaty pod pomnikiem poległych w walce o niepodległość w II Wojnie Światowej.
To najważniejsze dla nas Ludowców święto było doskonałą okazją do wręczenia legitymacji nowym członkom Ruchu Ludowego.

IMG_0885  IMG_0900  IMG_0947  IMG_0992                                        IMG_0999