Dmenin 44

Powiatowe Święto Ludowe w Dmeninie

1 czerwca 2014 roku w Dmeninie ( gmina Kodrąb) uroczyście obchodzono Powiatowe Święto Ludowe organizowane przez członków Polskiego Stronnictwa Ludowego powiatu radomszczańskiego. Po uroczystej mszy św. uczestnicy obchodów wraz z pocztami sztandarowymi przemaszerowali na boisko Szkoły Podstawowej. Podczas oficjalnej części uroczystości okolicznościowe przemówienia wygłosili m.in. Prezes ZW PSL w Łodzi, Poseł na Sejm RP Mieczysław Łuczak, Prezes Zarządu Powiatowego PSL w Radomsku Jerzy Kaczmarek. Wyróżniający się ludowcy zostali nagrodzeni Medalem za zasługi dla Ruchu Ludowego im. Wincentego Witosa, najwyższe odznaczenie otrzymali: Genowefa Malanga i Jan Gandziarowski. Podczas Święta Ludowego legitymacje partyjne odebrali też nowi członkowie Ruchu Ludowego. Powiatowe Święto Ludowe było okazją do przekazania sztandaru dla Polskiego Stronnictwa Ludowego Gminy Kodrąb.

Dmenin 11  dmenin 22  dmenin 88      dmenin 6767                                                dmenin999