kobiety 5

KOBIETY W RUCHU LUDOWYM

4 marca 2016 r. w Sali Kolumnowej Sejmu RP odbyło się uroczyste spotkanie „Kobiety w ruchu ludowym”.
Na zaproszenie Prezesa PSL Władysława Kosiniaka-Kamysza licznie przybyły z całej Polski Panie działające w Ruchu Ludowym. Województwo łódzkie reprezentowały Krystyna Ozga, Jolanta Zięba-Gzik, Teresa Wesołowska, Aneta Znyk oraz Justyna Romanow-Przybylak. W spotkaniu udział wzięli m.in. Prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz, Wiceprezes PSL, Prezes ZW PSL w Łodzi Dariusz Klimczak.

W wystąpieniach podkreślono istotną rolę kobiet w rodzinie, w sferze społecznej, samorządowej i politycznej. Paniom wręczono róże oraz drobne upominki. W części artystycznej zaprezentowali się soliści opery oraz Zespół „Polne Maki z Dołubowa. Spotkanie było też okazją do międzypokoleniowej integracji kobiet ruchu ludowego.

kobiety 6  kobiety 10  kobiety 12  kobiety 3  20160304_130628  20160304_135520                                                                20160304_113219